Llutxent. Presentació del llibre «Moviment obrer i identitat a la Vall d’Albaida (c. 1890-1939)»

Divendres 11 de febrer es va presentar a Llutxent, el llibre Moviment obrer i identitat a la Vall d’Albaida (1890-1939). Classe, gènere i nació, d’Aurelio Martí Bataller. Aquesta publicació de l'IEVA correspon al XII Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida. L'acte es va celebrar a les 19.30h a la Biblioteca de Llutxent. La presentació serà a les 19.30 a la Biblioteca Pública de Llutxent, a la plaça Xio, 12.

Aureli Martí Bataller (Llutxent, 1983) és Doctor en Història Contemporània per la Universitat de València (2015), guardonat amb el Premi Miguel Artola per l'Associació d'Història Contemporània (2016). En l'actualitat treballa com a professor Ajudant Doctor al Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València. El seu interès investigador ha girat al voltant de l'estudi de la construcció de la identitat nacional espanyola i la implantació sobre les cultures polítiques obreres d'esquerres, fonamentalment durant la dècada del 1930.

En aquesta investigació publicada per l'IEVA, aporta una anàlisi sobre el moviment obrer a la Vall d'Albaida i la construcció social de les identitats de classe, gènere i nació entre finals del segle XIX i la Guerra Civil Espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *