ACTUALITZAT

1 D'ABRIL DE 2022, DIVENDRES. AUDITORI MUNICIPAL DE CASTELLÓ DE RUGAT (Carrer de Sant Vicent, 23)

· 18.30 h Obertura del Congrés amb les intervencions de Joan Josep Torró Martínez, president de l'IEVA; Ester Alba Pagan, vicerectora  de Cultura de la Universitat de València; Bernardette Ortolà Pons, cap de servei de la SG de Formació del Professorat; i Antonio Esquinas Martínez, alcalde de Castelló de Rugat.

Presentació de l'acte: Sara Moreno Tarín, membre  de la Comissió Organitzadora del congrés.

· 19.00 h Conferència Inaugural: El paisatge valencià. Art, natura i poesia del nostre país a càrrec de Martí Domínguez i Romero, escriptor, professor de periodisme de la Universitat de València i director de la revista científica Mètode.

· 20.00 h Concert del guitarrista Ausiàs Parejo Calabuig, amb temes de compositors de la Vall d'Albaida

Actes d'accés lliure.


2 D'ABRIL DE 2022,  DISSABTE. IES MANUEL SANCHIS GUARNER  DE CASTELLÓ DE RUGAT 

MATÍ

· A partir de les 9.00 h Recollida de credencials

· Tot el dia:
Exposició de ceràmica de l'escola taller de Castelló de Rugat dirigida per Reme Tomàs
Exposició Pas de Dona
Projecció de l'audiovisual Talent Jove, amb testimonis de joves de la Vall que desenvolupen projectes i treballs d'investigació arreu del món.

· 9.15-9.30 h Sala d'actes. Benvinguda a càrrec de Joan Josep Torró, president de l'IEVA, i Anna Vitòria, de la Comissió Organitzadora.

· 9.30-10.00 Sala 1. Ponència: Pandèmia COVID: Prova d'esforç  per a l'atenció primària a càrrec de Francesc Valls i Roca, llicenciat en Medicina per la UV i doctor per la UMH. Metge de família. Coordinador Nacional de societats autonòmiques d'hipertensió arterial.

· 9.30-10.00 h Sala 2. Ponència: Impacte social i econòmic del Campus d'Ontinyent a càrrec d'Esmeralda Linares Navarro, doctora i professora de Direcció d'Empreses de la UV i de Maria José Vañó Vañó, professora de Dret Mercantil de la UV.

· 9.30-10.00 h Sala 3. Ponència: El model de Caixa Ontinyent i la seua contribució al desenvolupament social de les comarques centrals a càrrec de José Pla Barber, president de Caixa Ontinyent. 

· 10.00-10.30 h Pausa-café

· 10.30-11.45 h Presentació de comunicacions (consulteu-ne ací horaris i distribució)

· 12.00-12.30 h Sala 1. Ponència: La Germania a Castelló de Rugat i a la Vall d'Albaida a càrrec de Vicent Terol i Reig, doctor en Geografia i Història, especialista en la Germania.

· 12.00-12.30 h Sala 2. Ponència: Evolució de l'oferta educativa a la Vall d'Albaida. Fent Educació, fem (co)marca, a càrrec de Lucía Arenas Pastor, llicenciada en Química, professora de secundària, escriptora i subdirectora general de Provisió de Personal Docent.

· 12.30-14.15 Presentació de comunicacions (consulteu-ne ací horaris i distribució)

· 14.30-16.00 h Dinar del Congrés

VESPRADA

· 16.00-17.30 h Sala d'Actes. Taula Redona Ruralitat i Progrés

Participants:
-Maria Teresa Cháfer Nácher, professora de la UPV i directora general de Política Agrària Comuna (Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica).
-Violeta Tena Barreda, llicenciada en Periodisme per la UV. Periodista en el setmanari El Temps. Vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians.
-Raül Carbonell Rodríguez, responsable de l'empresa turística TotGlobo de  Bocairent.
-Jeanette Segarra Sales, directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament.
-Daniel Alfonso Medrano, geògraf i professor d'Educació Secundària (moderador).
17.30-18.00 h Col·loqui.

· 18.00-18.30 h  Sala d'actes. Cloenda del congrés a càrrec de Joan Josep Torró, president de l'IEVA, i Josep Garcia, de la Comissió Organitzadora del congrés.